Меню

Класическо кьопоолу

27 юли 2014 | 11:45 | Илияна Николова
4 от 13 гласа
Добави в любими
1-2 бр патладжани
2-3 зелени чушки
3 супени лъжици зехтин
2 бр зрели домати
3 супени лъжици нарязан пресен магданоз
2 скилидки чесън
2 супени лъжици червен винен оцет
¾ чаена лъжичка сол или на вкус
лимонов сок на вкус (по желание)

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете патладжаните и чушките. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Скилидките чесън смачкайте добре, например с помощта на уред за намачкване на чесън.

Изпечете патладжаните и чушките във фурната, докато добият приятен загар. Сложете ги в купа и покрийте плътно с капак или фолио, за да омекнат. Оставете за около 10-15 минути. След това обелете люспите на чушките и кожата на патладжаните. Нарежете на кубчета. 

С помощта на пасатор намачкайте много добре патладжаните и чушките, докато стане сравнително гладка смес. Бавно прибавете зехтина, докато сместа стане още по-хомогенна.

Прехвърлете сместа в друга купа и прибавете останалите съставки. Овкусете със сол и пипер, като разбъркате много добре. Сервирайте на стайна температура с хляб или месо на скара.

Време за приготвяне: 2 часа

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
32 rate up comment 11 rate down comment
... ( преди 10 години )