Меню

Пълнени патладжани с колбас и моцарела

18 август 2014 | 15:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг патладжани
1 супена лъжица зехтин
400 г колбас по избор или шунка
¼ чаена лъжичка чесън гранули (или пресен)
щипка черен пипер
2 супени лъжици галета
2 чаши сос за спагети (доматен)
1 чаена чаша сирене моцарела, нарязано 
1 яйце, разбито

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете патладжаните по дължина на половини. Запечете ги върху хартия за печене за около 30 минути, след което ги извадете и оставете да изстинат леко.

Междувременно запържете колбаса или шунката в тиган на средно висока температура, след което отцедете мазнината. Поставете месото в купа и го смесете с подправките. Разбъркайте в галетата накрая и добавете соса за спагети, моцарелата и разбитото яйце. Разбъркайте много добре.

След като патладжанът се охлади достатъчно, издълбайте месестата му част, за да се получи място за пълнене, наподобяващо лодка. Нарежете на едро месото на патладжана и смесете с останалата смес. По желание можете да настържете още моцарела отгоре или пък пармезан.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато стане с кафява коричка.

Време за приготвяне: 1 час и 20 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай