
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете патладжаните по дължина на половини. Запечете ги върху хартия за печене за около 30 минути, след което ги извадете и оставете да изстинат леко.
Междувременно запържете колбаса или шунката в тиган на средно висока температура, след което отцедете мазнината. Поставете месото в купа и го смесете с подправките. Разбъркайте в галетата накрая и добавете соса за спагети, моцарелата и разбитото яйце. Разбъркайте много добре.
След като патладжанът се охлади достатъчно, издълбайте месестата му част, за да се получи място за пълнене, наподобяващо лодка. Нарежете на едро месото на патладжана и смесете с останалата смес. По желание можете да настържете още моцарела отгоре или пък пармезан.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато стане с кафява коричка.
Време за приготвяне: 1 час и 20 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: