Меню

Мусака с колбаси и картофи

19 август 2014 | 11:45 | Михаела Лазарова
Добави в любими
500 г колбаси
1 кг картофи
500 г домати
2-3 големи глави лук
сол, черен пипер, червен пипер
50 мл олио
За заливката:
3 яйца
сол на вкус
1 кофичка кисело мляко
половин супена лъжица брашно

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно лука и го задушете в малко мазнина. Добавете към него и колбасите, нарязани на тънки кръгчета, а след това и картофите, също нарязани на кръгчета. Гответе около 3-4 минути и след това сложете нарязаните домати, сол, черен пипер, червен пипер и магданоза. След около 5 минути изсипете сместа в тавичка за печене.

Добавете малко количество вода или бульон и печете на 200 градуса до готовност на картофите. Остава да залеете със заливката. Когато хване златиста коричка, ястието е готово за сервиране.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай