Меню

Гювечета с пилешко и зеленчуци

15 август 2014 | 16:04 | Илияна Николова
2 от 2 гласа
Добави в любими
300 г пилешки гърди
4 яйца
300 г кашкавал, настърган
3 домата
5 печени чушки, обелени
3 моркова
1 глава лук, нарязана на ситно
щипка сол
щипка черен пипер
щипка чубрица

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете месото. Нарежете го на едри кубчета. След това овкусете с черния пипер и солта. В тиган, загрят на средна температура запържете пилешкото, докато добие златиста коричка.

Нарежете лука на ситни кубчета. Доматите и чушките се нарязват на ситно, морковите се настъргват. След като сте ги нарязали ги прибавете към месото. Нека да се готвят за около 7-8 минути или докато омекнат. Добре е доматите да бъдат добавени последни, за да не се скашкат.

Овкусете с чубрицата, по желание добавете още черен пипер и сол, разбъркайте добре. Сместа се прехвърля в гювечета. Във всяко гювече се чуква по едно яйце и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Минута преди да извадите гювечетата от фурната поръсете с кашкавал. Сервирайте докато ястието е горещо!

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай