Меню

Гръцка мусака с кисело мляко

9 август 2014 | 13:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,5 кг картофи
2 патладжана
2 малки пакетчета кайма
сол, черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
3 скилидки чесън
1-2 глави лук
2 моркова

За заливката:
1 и ½ кофичка кисело мляко
сол на вкус
2 яйца

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета и го посолете. Оставете го за 20 минути, за да се махне горчилката от него. В тенджера загрейте малко мазнина и сложете да се задушат лука и морковите. След това сложете каймата.

След като придобие сиво-кафеникав цвят може да добавите патладжана, черен пипер, чесън, червен пипер и нарязаните на малки кубчета картофи. Сипете вода, пилешки или телешки бульон.

Когато картофите са почти готови изсипете сместа в тавички и запечете. Накрая сложете заливката и печете до получаването на златиста коричка.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
34 rate up comment 8 rate down comment
54464 ( преди 10 години )
тази рецепта няма нищо общо с гръцка мусака
отговор Сигнализирай за неуместен коментар