Меню

Патладжани „сандвич“ с кайма

10 август 2014 | 13:00 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
3 патладжана
500 г кайма
3-4 супени лъжици брашно
200 г кашкавал
2 домата
1 глава лук
щипка сол
щипка черен пипер
3-4 супени лъжици зехтин

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на колела. Оваляйте ги в брашното и солта и ги оставете настрана. Каймата запържете заедно с наситнения лук и нарязаните на кубчета домати. Овкусете с подправките.

Оформете „сандвичи“ като поставите между две колелца патладжан малко кайма и притиснете, за да се слепят.

В предварително загрята фурна на 200 градуса печете „сандвичите“ за около 30 минути или до готовност. Не забравяйте да ги подредите в намазнена със зехтин тавичка, за да не залепнат. 2-3 минути преди да извадите от фурната поръсете с кашкавал.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай