За кюфтенцата:
В голяма купа смесете говеждата кайма с ориза, червения пипер, чубрицата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и омесете малки топчета с ръцете си. Подредете ги в тава. Сложете брашното в малка купа и оваляйте всяко кюфтенце в него, докато се покрие напълно. Подредете отново в тавата и оставете настрана.
За супата:
В голяма тенджера изсиспете водата, кубчето бульон, солта, червения пипер, пресния лук, чушката, морковите и доматите. Покрийте с капак и оставете да заври. След като заври намалете котлона и оставете да къкри 30 минути.
Внимателно поставете кюфтенцата в супата, за да не се развалят и намалете още малко котлона на съвсем ниска температура. Оставете да покъкри така за още 20 минути. Накрая прибавете лютите чушлета и похлупете отново за още 40 минути. Малко преди да свалите от огъня добавете магданоза, за да остане свеж и зелен. Ако е необходимо прибавете още малко сол и пипер на вкус.
Непосредствено преди да сервирате, разбъркайте яйцето с лимоновия сок в отделна малка купа. Гребнете няколко лъжици от бульона на супата, за да подгреете яйцето, така че да не се сготви. Изсипете в супата за застройка.
Време за приготвяне: 2 часа
Снимка: Thinkstock