Меню

Пълнени камби с кайма и кашкавал

13 август 2014 | 14:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 бр камби
300 г ориз
300 г кайма (по избор)
½ чаша доматено пюре
1 глава кромид лук
200 г кашкавал
щипка червен пипер
щипка черен пипер
щипка кимион
шипка джоджен
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Оризът се запържва с каймата и кромида. Добавя се доматеното пюре и червеният пипер. Разбърква се добре и се оставя да покъкри. Накрая се слагат и останалите подправки. 

Камбите се пълнят внимателно без да се претъпкват, за да се остави място за набъбването на ориза. 

Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути. Малко преди да извадите от фурната поръсете всяка чушка с настъргания кашкавал и запечете за още 3-4 минути. 

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай