Меню

Пълнени патладжани с пилешко и киноа

21 август 2014 | 15:00 | Илияна Николова
3 от 10 гласа
Добави в любими
3 средно големи патладжана, нарязани наполовина по дължина
200 г пилешко
½ с.л. сол
3 с.л. зехтин
1 глава червен лук, нарязан на кубчета
4 скилидки чесън, смлян
4 средно големи домата, нарязани на кубчета
3 супени лъжици доматено пюре
щипка кимион
½ щипка лют червен пипер
1 чаша киноа
копър за поръсване

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото и го запържете. Загрейте фурната на 200 градуса. Издълбайте вътрешността на патладжаните и нарежете месото им на кубчета. Поръсете ги със сол, както и сами патладжани. 

В тигана при пилешкото добавете лука, чесъна, месото от патладжана и доматите. Гответе за около 10 минути като разбърквате. 

Добавете доматеното пюре, кимиона и червения лют пипер. Разбърквайте, докато всички съставки се овкусят равномерно. Отстранете от огъня. 

Сварете киноата в гореща вода за няколко минути. 

Напълнете патладжаните с полуготовите продукти и печете в загрятата фурна за около 30 минути. Гарнирайте с копър и сервирайте!

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )