
Нарежете пилешкото и го запържете. Загрейте фурната на 200 градуса. Издълбайте вътрешността на патладжаните и нарежете месото им на кубчета. Поръсете ги със сол, както и сами патладжани.
В тигана при пилешкото добавете лука, чесъна, месото от патладжана и доматите. Гответе за около 10 минути като разбърквате.
Добавете доматеното пюре, кимиона и червения лют пипер. Разбърквайте, докато всички съставки се овкусят равномерно. Отстранете от огъня.
Сварете киноата в гореща вода за няколко минути.
Напълнете патладжаните с полуготовите продукти и печете в загрятата фурна за около 30 минути. Гарнирайте с копър и сервирайте!
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock