За блата:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете кръгла тавичка със стандартни размери и я поръсете с брашно.
В голяма купа разбийте яйцата, маслото, захарта и 2 чаени лъжички ванилия. Смесете брашното, содата, бакпулвера, солта и канелата (сухите съставки) отделно и ги разбъркайте добре, за да се смесят. Най-добре ги пресейте. Оваляйте настърганите моркови в тях, докато полепне навсякъде. Добавете орехите и изсипете сместа в намазнената и набрашнена тавичка.
Печете в предварително загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечката за зъби престане на лепи. Оставете да изстине за около 10 минути. След това извадете получения блат и го поставете върху решетка, за да изстине напълно.
За глазурата:
В средно голяма купа смесете маслото, крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбийте добре с миксер, докато сместа стане гладка и кремообразна. Прибавете орехите и разбъркайте ръчно. Намажете с получената глазура охладената торта.
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock