Меню

Торта с крем карамел и кроасани

22 август 2014 | 16:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 л прясно мляко
8 яйца
300 г захар
1 ванилия
7-8 кроасана по избор

Продукти
Приготвяне

За да приготвите карамела най-напред разтопете 100 г от захарта в тавичка до получаване на златист загар.

Останалата захар разтворете в млякото. Добавете предварително разбитите яйца. Разбъркайте сместа много добре и прибавете ванилията.

Залейте течната смес върху дъното на тавичката с карамела. Отгоре подредете кроасаните. Печете на водна баня в предварително загрята на слабо фурна – около 130-140 градуса за около 2 часа.

Забележка: Водата от тавичката за водната баня ще се изпари, затова доливайте от време на време още вода.

Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути

Снимка: личен архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай