Лято е, но това не означава, че на много хора не им се хапва месо. Обикновено топлият сезон се счита за подходящ за по-лека храна – салати, пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни.
Но въпреки това свинското си има своите почитатели, които ни най-малко не се отказват от него, независимо от периода на годината.
Свинското често бива сочено с пръст като един от основните виновници за повишаване на лошия холестерол. Всъщност, свинското месо съдържа полезни протеини. Един от тях е миоглобинът – необходим за преноса на кислород в кръвта.
Месото на свинете се смята за едно от най-чистите и подходящи за консумация сред домашните животни, но прекомерната му употреба действително води до повишаване на холестерола и наситените мазнинив организма.
То е богато на витамин В1, който е полезен за нервната система.
Заради любовта на много хора към свинското сме подбрали едни от най-хубавите и оригинални рецепти със свинско, които сме сигурни, че ще харесате! Вижте кои са те!