Меню

Класическа салата с паста

27 август 2014 | 12:32 | Илияна Николова
Добави в любими
4 чаши сварена паста
1 чаша майонеза
¼ чаша бял оцет
2/3 чаша бяла захар
2 и ½ супени лъжици Дижонска горчица
1 и ½ чаени лъжички сол
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 голяма глава лук шалот, нарязан на ситно
2 стъбла целина, нарязана на ситно
1 зелена чушка, нарязана на жулиени
¼ чаша настърган морков
1 домат
2 супени лъжици смлян бахар

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера с леко подсолена вода сварете пастата. Варете докато омекне или за около 8 минути. След това изплакнете макароните със студена вода и ги отцедете.

В голяма купа смесете майонезата, оцета, захарта, горчицата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и прибавете лука, целината, чушката, морковите, доматите, пипера и разбъркайте отново. Накрая изсипете и макароните и ги оваляйте добре в сместа, докато полепне добре по тях.

Оставете в хладилник за около 4 часа преди да сервирате.

Време за приготвяне: 40 минути

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай