
Най-напред обелете и почистете тиквата. След това я настържете на ренде или с помощта на кухненски робот. Орехите се начукват на ситно. Разтопете маслото на водна баня на средно висока температура, за да не загори.
В голяма купа смесете захарта, настърганата тиква и разбъркайте добре, докато захарта полепне навсякъде. Прибавете канелата и индийското орехче. Накрая добавете и орехите. Отново разбъркайте.
Разстелете една кора, намажете я с разтопеното масло и поръсете от тиквената смес. Навийте кората и я поставете в средата на намазнена тавичка. Повторете това с всички кори.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути.
За заливката:
В голяма купа смесете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Добавете прясното мляко и отново разбъркайте.
Когато баницата се опече през тези 45-50 минути се вади от фурната и се залива със заливката. Пече се заедно с нея още около 10 минути.
Сервирайте поръсена с пудра захар
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock