Меню

Свинска кавърма върху канапе

30 ноември 2018 | 09:05 | Илияна Николова
3 от 1 гласа
Добави в любими
500 г свинско
2 стръка праз лук
½ чаша червено вино Мерло
¼ чаша доматено пюре
6 супени лъжици олио
1 супена лъжица черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
щипка сол
1 пакет ориз

Продукти
Приготвяне

Свинското се нарязва на едри късове и се запържва в нагорещена мазнина. Добре е да използвате дълбок тиган. Целината се нарязва на ситно, както и праза. Прибавят се към леко запърженото месо. Месото и зеленчуците се поръсват с подправките, налива се виното и се оставя на къкри на тих огън за около 30-40 минути. 

Малко преди кавърмата да е готова се добавя и доматеното пюре. Разбърква се добре и се оставя за още 2-3 минути да покъкри. 

Оризът се сварява. Оформя се като канапе. Върху него се сервира готовото месо. 

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
?! ( преди 10 години )
Ами сложи си от 5 кг! Пффф! :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Шаркчо ( преди 10 години )
1 пакет ориз от колко грама? Щото аз имам и пакети по 5 кг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )
hhaha , i kato zadaljitelno uslovie mnoogo oriz ....ujas
отговор Сигнализирай за неуместен коментар