Меню

Мусака с настъргани картофи

31 август 2014 | 12:18 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
700 г картофи
200 г кайма
1 чушка
1 домат
1 глава лук
2 чаени чаши вода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка чубрица
3-4 супени лъжици олио

За заливката:
2 яйца
200 г кашкавал

Продукти
Приготвяне

Картофите се настъргват. Зеленчуците се нарязват на малки кубчета. Каймата се запържва леко на тиган, разбърква се добре. Картофите, зеленчуците и каймата се смесват с подправките и се слагат в намазнена тавичка. Долейте и водата. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

Междувременно пригответе заливката. Настържете кашкавала. Разбъркайте яйцата. След това ги смесете. Малко преди мусаката да е готова залейте сместа и печете, докато добие кафяво-червена коричка.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай