Меню

Супа с пилешко и картофи

14 септември 2014 | 12:00 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г пилешко 
200 г картофи
1 глава лук
2 стръка целина
2 скилидки чесън
1 морков
1 щипка червен пипер
2 щипки сол
3-4 супени лъжици олио
1 супена лъжица брашно

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера поставете нарязаното пилешко и го залейте с вода. Оставете го да заври на средно висока температура.

Прибавете нарязания на ситно лук, смачкания чесън, нарязаните на средно големи кубчета картофи и моркова. Варете супата за около 45-50 минути. Малко преди да е готова добавете целината и магданоза.

В нагорещен тиган разбъркайте заедно брашното, червения пипер и олиото. Прибавете ги в супата, за да се сгъсти малко. Добавете и солта.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )