Меню

Мариновани пържоли с чесън

7 септември 2014 | 17:00 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г пържоли
½ чаша оцет балсамико
¼ чаша соев сос
3 супени лъжици ситно смлян чесън
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици черен пипер
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка лют червен пипер

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете оцета, соевия сос, чесъна, меда, зехтина, черния пипер, соса Уорчестър, солта и лютия пипер.

Поставете пържолите в плитък стъклен съд заедно с маринатата и ги оваляйте от всички страни, за да полепне добре. За оптимален вкус разтрийте маринатата в месото. Покрийте и оставете в хладилника за 2-3 часа.

Загрейте скарата или оребрения тиган за пържоли на средно висока температура и намажете с мазнина. Поставете месото и печете от всяка страна до получаване на желаната коричка.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )