
Смесете всички съставки за тестото. Разделете го на две топки. Разточете кора от едната топка, дебела около половин сантиметър. Разстелете я в намазнена и набрашнена тавичка и отрежете излишното тесто. Оставете в хладилника за около половин час да се охлади.
Внимателно смесете къпините, захарта, брашното, канелата, лимоновата кора и лимоновия сок в голяма купа. Разбъркайте добре и сложете сместа върху охладената кора. Другата кора разточете внимателно.
Покрийте суровия пай с втората кора. Намажете с разбитото яйце и млякото, като предварително сте ги разбъркали добре. Печете във фурна, загрята на 200 градуса за около 30 минути.
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: