Меню

Печено пилешко с мед и горчица

20 септември 2014 | 10:50 | Илияна Николова
5 от 7 гласа
Добави в любими
6 бр пилешки пържоли без кожа
½ чаша мед
½ чаша дижонска горчица
1 чаена лъжичка сушен босилек
1 чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка сушен магданоз
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Овкусете пилешкото със солта и черния пипер. Поставете го в намазнена тавичка.

В малка купа смесете меда, горчицата, босилека, червения пипер и магданоза. Разбъркайте добре. Изсипете сместа върху пилето, ако е необходимо размажете с помощта на четка.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. Обърнете месото и отново намажете със сместа. Печете още 15-20 минути или докато пилето добие леко кафява коричка. Оставете да изстине около 10 минути и сервирайте.

Гарнирайте с прясна салата.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )