Меню

Донът-мъфини

13 септември 2014 | 10:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша бяла захар
¼ чаша разтопен маргарин
¾ чаена лъжичка смляно индийско орехче
½ чаша прясно мляко
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена чаша брашно

За намазване:
¼ чаша разтопен маргарин
½ чаша бяла захар
1 чаена лъжичка канела на прах

Продукти
Приготвяне

Най-напред смесете ½ чаена чаша захар, ¼ чаша маргарин и индийското орехче в една голяма купа. Добавете сместа към млякото и разбъркайте. След това прибавете и брашното, което предварително сте пресели с бакпулвера.

С готовата смес напълнете формичките за мъфини, но не догоре, за да остане място за бухване.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Докато мъфините се пекат, направете глазурата. Смесете ½ чаша захар с канелата. Разбъркайте ги, за да се смесят равномерно. Добавете ги към ¼ чаша разтопен маргарин и разбъркайте енергично. Трябва да се получи мека глазура, която да може да се маже с четка.

След като извадите мъфините от фурната намажете всеки един от тях с глазурата. Оставете ги да изстинат и сервирайте.

Време за приготвяне: 40 минути

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай