Меню

Пилешка енчилада с чедър

15 септември 2014 | 11:40 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица масло
½ чаша нарязан пресен лук
½ чаена лъжичка чеснов прах
1 люта чушка
100 г консервирани печурки
½ чаена чаша заквасена сметана
1 и ½ кг сварени пилешки гърди, нарязани на кубчета
1 чаша настъргано сирене чедър
6 бр питки тортиля
¼ чаша мляко

Продукти
Приготвяне

В тиган на средна температура разтопете маслото и задушете лука, докато омекне. Добавете чесновия прах и лютата чушка, нарязана на ситно и разбъркайте. След това прибавете гъбите и сметаната. Разбъркайте отново добре.

Отделете ¾ от соса настрана. В останалата ¼ от него добавете нарязаното пилешко, което предварително сте сварили леко. Поръсете с настъргания чедър и разбъркайте.

Напълнете всяка питка тортиля със сместа с пилешкото. Поставете питките заедно с месото в намазнена тавичка.

В малка купа смесете отделения сос с млякото. Разбъркайте новата смес добре и прибавете ½ чаша от настъргания чедър. Поръсете с нея питките и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай