
В тиган на средна температура разтопете маслото и задушете лука, докато омекне. Добавете чесновия прах и лютата чушка, нарязана на ситно и разбъркайте. След това прибавете гъбите и сметаната. Разбъркайте отново добре.
Отделете ¾ от соса настрана. В останалата ¼ от него добавете нарязаното пилешко, което предварително сте сварили леко. Поръсете с настъргания чедър и разбъркайте.
Напълнете всяка питка тортиля със сместа с пилешкото. Поставете питките заедно с месото в намазнена тавичка.
В малка купа смесете отделения сос с млякото. Разбъркайте новата смес добре и прибавете ½ чаша от настъргания чедър. Поръсете с нея питките и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.
Време за приготвяне: 1 час
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: