Меню

Яхния от картофи с нахут

29 септември 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 15 гласа
Добави в любими
300 г нахут от консерва
1 кг картофи
2 моркова
1 голяма глава лук
8 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
1 супена лъжица доматено пюре
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

В тенджера загрейте малко мазнина и задушете нарязаните лук, моркови и чесън. След това добавете нарязаните като за яхния картофи, дафиновия лист и долейте вода или зеленчуков бульон.

Когато картофите са почти готови, овкусете с доматеното пюре, сол, магданоз и добавете предварително изплакнатия нахут. Гответе още 10-15 минути и сервирайте. Ако е необходимо сгъстете яхнията с малко брашно.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай