Меню

Баклава с локум

18 юли 2006 | 13:33 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
Баклава с локум

Приготвяне

Продукти:
1 пакет фини кори
2-3 кутии розов локум
4 яйца
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи.

Приготвяне: Яйцата, захарта, олиото и бакпулверът се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета, като всяко се дели на 4 части. Вземат се по 2 листа от корите и в широката част се нареждат локумчетата. До тях се слагат орехите и се маже навсякъде от кашата, като накрая се навиват на руло. Пекат се в предварително загрята фурна. След като изстинат се нарязват на парчета и се заливат със сироп от 3 ч.ч. вода, 3ч.ч. захар и 4 ванилии.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай