Меню

Задушено говеждо със зеленчуци

30 септември 2014 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг говеждо месо
3 супени лъжици олио
1 кубче говежди бульон, разтворен
4 чаши вода
1 чаена лъжичка розмарин
1 чаена лъжичка магданоз
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
3 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
4 моркова, нарязани на кръгчета
4 стръка целина, нарязани на ситно
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици студена вода

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера запържете говеждото в сгорещената мазнина на средна температура. Задушете, докато получи леко кафяв цвят. Разтворете бульона във водата и го добавете при месото.

Поръсете месото с подправките, разбъркайте и оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около час.

Добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата. Разтворете царевичното нишесте в студената вода и го прибавете към ястието. Разбъркайте и оставете отново да покъкри под похлупак, докато се сгъсти.

Време за приготвяне: 2 часа

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай