Меню

Лесен сладкиш с ябълки и овесени ядки

1 октомври 2014 | 15:50 | Илияна Николова
4 от 12 гласа
Добави в любими
10 чаши нарязани и обелени ябълки
1 чаша бяла захар
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка канела на прах
½ чаша вода
1 чаша овесени ядки
1 чаена чаша брашно
1 чаша кафява захар
¼ чаена лъжичка сода за хляб
½ чаша разтопено масло
¼ чаена лъжичка бакпулвер

Продукти
Приготвяне

Поставете нарязаните ябълки в средно голяма тавичка. Смесете бялата захар, 1 супена лъжица брашно и канелата. Със сместа поръсете добре ябълките, така че да покрие равномерно.

В купа смесете отделно овесените ядки, 1 чаена чаша брашно, кафявата захар, бакпулвера, содата и разтопеното масло. Разбъркайте много добре, за да се получи рехаво тесто и залейте цялата смес върху ябълките.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Ваня ( преди 10 години )
цялото количество продукти 17 чаши и половина в средно голяма тавичка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Ваня ( преди 10 години )
10 чаши ябълки,нещо грешка ли има?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар