Меню

Шотландски яйца

10 октомври 2014 | 15:48 | Илияна Николова
Добави в любими
1 литър олио за пържене
4 цели яйца
500 г свинска наденица
4 чаши галета, смесена с подправки по избор
1 чаена чаша брашно
4 разбити яйца

Продукти
Приготвяне

Загрейте един котлон на силна температура.

Поставете 4 от яйцата в тенджера, покрийте ги с вода и варете до готовност. След като водата заври и минат 7 минути, дръпнете от огъня и оставете яйцата да поседят в горещата вода за още няколко минути. След това ги извадете от горещата вода и ги залейте със студена, за да изстинат.

Вземете суровата наденица и изстискайте каймата от нея в купа. С ръце внимателно обгърнете всяко сварено яйце с каймата като гледате то да се покрие от всички страни. След това още по-внимателно овалвате всяко топче в разбитите яйца, топвате в галетата и поръсвате с брашно.

Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златистокафяво.

Сервирайте шотландските яйца разрязани на половини, за да се види ефектът им. Декорирайте с домати, маруля или краставици по избор.

Време за приготвяне: 45 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай