Патладжани по италиански

8 октомври 2014 | 14:19 | Илияна Николова
2 от 2 гласа
Добави в любими
2 големи патладжана
1 чаена лъжичка смляна морска сол
2 яйца
1 супена лъжица прясно мляко
2 супени лъжици средиземноморска подправка микс
¾ чаша зехтин екстра върджин
1 буркан готов сос маринара
1 връзка пресен босилек, ситно нарязан
250 г моцарела, нарязана на тънки ивици
½ чаша прясно настърган пармезан
галета за овалване

Продукти
Приготвяне

Нарежете по дължина патладжаните на филии. Постелете ги върху кухненска хартия и ги поръсете обилно с морската сол. Оставете ги за известно време, за да се изцедят горчивите сокове. Изплакнете и подсушете отново с хартия.

Разбийте млякото с яйцата в купа. В отделна купа поставете галетата. Натопете всеки резен патладжан в млечно-яйчената смес, а след това в галетата.

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете предварително подготвените по този начин патладжани в намазнена форма за печене. Подредете ги в нея. Между всеки ред патладжани заливайте със зехтина и соса маринара. Поръсвайте с босилека, моцарелата и пармезана като внимавате да ви остане количество до самия край.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Сервирайте веднага.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай