Нарежете по дължина патладжаните на филии. Постелете ги върху кухненска хартия и ги поръсете обилно с морската сол. Оставете ги за известно време, за да се изцедят горчивите сокове. Изплакнете и подсушете отново с хартия.
Разбийте млякото с яйцата в купа. В отделна купа поставете галетата. Натопете всеки резен патладжан в млечно-яйчената смес, а след това в галетата.
Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете предварително подготвените по този начин патладжани в намазнена форма за печене. Подредете ги в нея. Между всеки ред патладжани заливайте със зехтина и соса маринара. Поръсвайте с босилека, моцарелата и пармезана като внимавате да ви остане количество до самия край.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Сервирайте веднага.
Време за приготвяне: 1 час
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: