Меню

Пиле по милански

6 октомври 2014 | 11:50 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица масло
2 скилидки чесън, смлени
½ чаша сушени домати, нарязани
1 чаша пилешки бульон
1 чаша течна сметана
500 г пилешки гърди, нарязани на половини
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан на ситно
½ пакет сварени фетучини

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера на слаб огън разтопете маслото, добавете чесъна и го запържете за кратко. Добавете ¾ от чашата бульон, увеличете температурата и оставете да заври.

След това намалете огъня и оставете ястието да къкри в непокритата тенджера за около 10 минути докато доматите омекнат. Добавете сметаната и оставете да заври отново като разбърквате постоянно. Варете докато сместа се сгъсти.

Поръсете пилето със солта и черния пипер от двете страни. В голям тиган на средно висока температура загрейте олиото и сотирайте пилето. Гответе по 4 минути от всяка страна докато месото порозовее. Извадете го и го сложете в чист съд. Покрийте, за да не изстине.

Изхвърлете мазнината от тигана, без да го измивате. В същия тиган излейте остатъка от бульона и разбъркайте на средна температура, за да оберете соковете и ароматите от него. Намалете малко котлона и добавете сгъстената сметана. Разбъркайте заедно с босилека и още подправки на вкус.

Междувременно сварете в подсолена вода фетучините. Добавете ги в тигана при соса и варете в продължение на 8 до 10 минути.

Подредете пилешките гърди в широк съд за сервиране. Залейте със соса заедно с фетучините и сервирайте.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Гост ( преди 10 години )
А бе тия домати кога ги сложихме не разбрах?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар