Меню

Бисквитена торта с ядки и сушени плодове

12 октомври 2014 | 16:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
200 грама бисквити по ваш избор
½  чаша шамфъстък
1/3  чаша лешници
1/3 чаша орехови ядки
1/2 чаша стафиди или сушени смокини
300 грама млечен шоколад
3/4 чаша подсладено кондензирано мляко 
50 грама масло
3-4 супени лъжици натурално какао
3 прахчета ванилия

Продукти
Приготвяне

В купа начупете бисквитите на 2 или на 3. Към тях добавете нарязаните ядки, какао, ванилия, масло и стафидите/смокините (ако ползвате смокини, трябва да ги нарежете на малки парченца). В тенджера поставете кондензираното мляко и начупения шоколад.

На водна баня разтопете до получаването на хомогенна смес. След това я добавете към останалите съставки и разбъркайте добре. Поставете сместа в тавичка за сладкиш и покрийте с фолио. Тортата трябва да стегне за няколко часа в хладилника. Преди да сервирате, поръсете с ядки или с пудра захар.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
### ( преди 10 години )
za produktite koito sa vlojeni izglejda dosta razli4no ,,,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар