Меню

Пиле с маскарпоне и чери домати

16 октомври 2014 | 11:44 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
Пиле с маскарпоне и чери домати
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разрязваме пилето и го запържваме в половината от маслото, от двете страни, за да хване златиста коричка.

След това запичаме в предварително загрята фурна на 220 градуса.

В останалото масло запържваме ситно нарязаните лук и чесън и прибавяме ориза, който е предварително овкусен със сол и черен пипер. Разреждаме с пилешкия бульон 1 към 2 (една част ориз към две части бульон).

Разбъркваме, докато оризът стане напълно готов. При поднасяне първо се поставя готовото ризото и върху него и около него нарязаното на жулиени пилешко филе.

Чери доматите се запържват в малко масло с чесън и се прибавят към готовата порция.

Маскарпоне за 4 порции: 500 грама маскарпоне и 200 мл мляко се смесват в съд и се разбиват. Овкусяват се със сол и черен пипер и се прибавят към пестото, докато редуцира. Сервира се към пилето.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
vanq ( преди 10 години )
tizi mai gleda mn tv i krade rezepti no ne gi spazva........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
кара ( преди 10 години )
Вие знаете ли как се готви??? Пропорциите не са верни с 250гр масло ще уморите 4 човека,да не говорим за 500 гр маскарпоне и как само запържваме а на задушаваме? Какви са тия готвачи НЕЗНАМ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )