Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето.
То е не просто подходящо за вашата диета, но и носи доста полезни вещества на организма. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини.
Осигурява важни протеини
Освен протеините в говеждото има и много полезни и незаменими аминокиселини, от които мускулите и функционалните тъкани на организма (паренхима) се нуждаят.
Доставя желязо
Препоръчителната доза желязо на ден за жените е 18 мг, а повечето хора получават само 8 чрез храната. Червеното месо доставя добро количество желязо, което подобрява значително приема.
Съдържа цинк
Говеждото месо е богато на важния елемент цинк. Той е важен за изграждането на мускулната маса, укрепването на имунната система и насърчаването на мозъчните функции.
Осигурява витамини от групата В
Крехкото червено месо е естествен източник на тези полезни и важни за здравето витамини. Консумирането на червено месо помага за цялостно подобряване здравето на организма, нервната и имунната система, храносмилането и очите.
Ето защо ви предлагаме 6 отбрани рецепти с говеждо, с които да подсилите трапезата и организма си!