Меню

Салата с паста и бекон

28 декември 2015 | 05:51 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 пакет паста по избор
10 резена пушен бекон
1 чаша майонеза
3 супени лъжици готов млечен дресинг (по избор)
1 скилидка чесън, смлян
½ чаена лъжичка черен пипер
½ чаша мляко или течна сметана (по избор)
1 домат, нарязан 
½ глава кромид лук, нарязана
1 чаша черни маслини, обезкостилкостени
1 чаша настъргано сирене чедър

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода в голяма тенджера. Подсолете я и сложете пастата да се свари за около 7-8 минути. Отцедете водата, след като е готова.

Запържете бекона в тиган на средно висока температура, докато добие златист цвят.

В голяма купа смесете майонезата, дресинга, чесъна, черния пипер. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Добавете млякото и отново разбъркайте. След като сосът е готов, прибавете и бекона, доматите, черните маслини и сиренето в купата. Разбъркайте добре продуктите, за да полепне добре сместа навсякъде.

Накрая сложете и пастата към цялата смес. Разбъркайте и оставете в хладилник за 1 час преди да сервирате.

Време за приготвяне: 30-40 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
33 rate up comment 9 rate down comment
... ( преди 10 години )