Меню

Лесна гъбена супа с масло

31 октомври 2014 | 12:09 | Илияна Николова
5 от 5 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици масло
2 чаши лук, нарязан
500 г гъби, нарязани
2 супени лъжици копър
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица соев сос
2 супени лъжици пилешки бульон
1 чаша прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка сол
черен пипер на вкус
2 супени лъжици лимонов сок
¼ чаша пресен магданоз
½ чаша заквасена сметана

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте лука в маслото за около 5 минути. Добавете гъбите и пържете за още 5 минути. Разбъркайте заедно с копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете малко котлона и оставете да покъкри за още 15 минути.

В отделна купа разбъркайте брашното и млякото. Изсипете тази смес към супата за сгъстяване. Разбъркайте много добре, за да не останат бучки. Оставете да къкри още 15 минути.

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и сметаната. Намалете котлона на съвсем слабо и оставете за 5 минути да поври готовата супа. Сервирайте веднага.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай