Меню

Пълнозърнест хляб – рецепта за машина за печене

5 ноември 2014 | 12:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и 1/8 чаши вода
3 чаши пълнозърнесто брашно
1 и ½ чаени лъжички сол
1/3 чаша мед
1 супена лъжица сухо мляко на прах или 1 чаша обикновено прясно мляко
1 и ½ супени лъжици масло
½ кубче жива мая

Продукти
Приготвяне

Поставете съставките последователно в машината за печене на хляб. Изберете настройка за пълнозърнест хляб и пуснете машината. Гледайте живата мая да е сложена последна, за да не се смеси предварително с останалите съставки. В противен случай хлябът може да не бухне.

Време за приготвяне: 3 часа

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай