Меню

Пиле с босилек

11 ноември 2014 | 11:27 | Мария Дуковска
4 от 2 гласа
Добави в любими
800 г пилешко филе
200 г шунка
200 г кашкавал
400 г ориз
300 г червено цвекло
200 г сметана
За пестото: пресен босилек, чесън, пармезан, кедрови ядки, черен пипер, зехтин
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтваряте филето и пълните с шунката и кашкавала, нарязани на филии. След това запържвате в тиган пълненото филе и запичате в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, задължително във фолио.

Оризът също се запържва с малко лук и го разреждате с бульон – 1 към 3, докато стане готов. Добавяте сол и черен пипер. Настъргвате главата червено цвекло и смесвате с готовия ориз, за да може да се оцвети.

Загрявате сметаната, овкусявате със сол, черен пипер и овкусявате с готовото песто. Оризът се поднася като канапе, върху него или отстрани слагате филето, залято с готовия сос.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Оля ( преди 9 години )
Нямам думи за неграмотността на тия готвачи добре, че в моя ресторант не са като този
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
titi ( преди 9 години )
samo negramotnici, tozi znae li za kolko se beli i reddosv cveklo v slu4eq ne e qsno kakvo e to vareno ili surovo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
toli ( преди 9 години )
tova sym go qla v italiq no ne v tozi gaden vid s cveklo ,kogato pravi6 recepta trqbva da znae6 i na kakvo da nablegne6 v slu4eq tova e bosileka a kyde e toi nogo tyti gotva4i si imame ne gotvete be hora kato ne mojete ili ste amatiori .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
vanq ( преди 9 години )
Този пак е откраднал рецептата и само пържи ли пържи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )
..........................venci madreca, karierista
отговор Сигнализирай за неуместен коментар