Меню

Компот от пъпеш

18 юли 2018 | 06:44 | Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
Добави в любими
няколко пъпеша
захарен сироп, приготвен от 1 л вода и 600 г захар
50-80 мл коняк на буркан при сервирането - по желание

Продукти
Приготвяне

За компот от пъпеш ще ви трябва добре узрял плод, но с твърда месеста част. Почистете го от семките и кората и го нарежете на парченца.

Подредете го в буркани и залейте с горещ захарен сироп. Стерилизирайте за 15 минути. При поднасяне може да добавите и малко ром.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
аз ( преди 9 години )
Не правете такъв компот. Рискувате много да бомбира още след месец. Правила съм го и така съсипах 40 буркана :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар