Меню

Гигантско кюфте на фурна с пармезан

23 ноември 2014 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца, разбити
¾ чаша намачкани крекери по избор
½ чаша прясно мляко
½ чаша настърган пармезан
½ чаша нарязан на ситно лук
2 супени лъжици сос Уорчестър
1 чаена лъжичка чесън на гранули
500 г говежда кайма
500 г свинска кайма
1 чаша кетчуп
½ чаша кафява захар
5-6 бр дафинови листа
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете яйцата, смлените крекери, млякото, пармезана, лука, 1 лъжица от соса Уорчестър, подправките и двата вида кайма. Омесете много добре всички съставки, докато се получи гъста и сравнително хомогенна смес за кюфтета.

Оформете сместа като едно голямо кюфте и я поставете в леко намазнена тавичка за печене.

В отделна малка купа смесете кетчупа, кафявата захар и още една лъжичка сос Уорчестър. Разбъркайте добре и с помощта на четка за мазане нанесете равномерно сместа върху каймата. Накрая подредете дафиновите листа отгоре върху кюфтето за декорация и вкус.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. По желание малко преди да извадите от фурната, можете да поръсите допълнително пармезан, за да добие ястието апетитна коричка. Печете не повече от 60 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )