Меню

Домашни бонбони с лешници

25 ноември 2014 | 11:39 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г млечен шоколад 
2 с.л. течен тъмен шоколад
2 с.л. масло
45 мл прясно мляко
лешници, сурови, цели - броят е по желание
2 с.л. меласа
300 г шоколадов кувертюр по желание

Продукти
Приготвяне

Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Прибавя се течният шоколад и меласата.

Млякото се загрява съвсем леко и се добавя към сместа. Бърка се, докато се получи хомогенна смес.

След това се оставя за няколко часа в хладилника. От сместа се оформят топчета, като в средата на всяко се слага по един лешник.

По желание топчетата може да се потопят в разтопения кувертюр, след което да се оставят да стегнат върху хартия за печене.

Бонбоните се съхраняват на стайна температура.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова – www.merudia.bg.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай