
-
Порции: 1
Зеленчуците се измиват и се поставят в купа. Ябълката се нарязва на кубчета и се добавя заедно с орехите. Сушените домати също се нарязват. Ако са вече овкусени, внимавайте когато слагате оцета, за да не стане прекалено кисела салатата, и препоръчително – не слагайте сол. Дресингът се прави като просто смесите зехтина, оцета и меда.
Ако смятате, че е малко, винаги може да направите още, като обаче внимавате да не сложите прекалено много мед. Изсипва се върху салатата и всичко се обърква добре. Накрая се слага козе сиренето, като ¾ от него може да се натроши или да се остави на по-големи парчета. По желание може да се добави и малко сварена паста – фарфали или пенне.
Винаги може да сложите повече или по-малко от която и да е съставка, за да пасва по-добре на личните ви предпочитания. Салатата е засищаща, но лека и перфектна за вечеря за хора на диета.
Снимка: Thinkstock
Идея: Р. Анастасова
Опитайте още: