Меню

Коледни карамелени бонбони

10 декември 2014 | 15:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши течна сметана
2 и 1/4 чаши захар
6 с.л. масло, нарязано на кубчета
1 и ¼ чаши царевичен сироп
½ ч.л. сол
½ ч.л. ванилов екстракт
олио за намазване на тавата
1 ч.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера кипнете сметаната, захарта, маслото, царевичния сироп на силен огън. Разбърквайте постоянно, за да се разтвори захарта и да не залепне сместа.

След като заври, намалете котлона на средна температура и оставете да къкри като разбърквате от време на време. Нека се вари около 15 минути.

След това свалете от огъня. Добавете солта и ванилията. Разбъркайте хубаво, за да се разтворят и смесят.

Изсипете карамела върху тавичката за печене и го оставете да се втвърди за около ден. След това го разрежете на равномерни парчета във формата на продълговати бонбони. Увийте всяко парче в целофан за подарък.

Снимка и идея: marthastewart.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )