Меню

Свинско филе в панчета с пюре от френски картоф, манатарки и пармезан

8 януари 2015 | 11:30 | Мария Дуковска
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г свинско бон филе 
30 г чоризо 
20 г топено пушено сирене опено пушено сирене 
1 клонка мащерка
20 г масло 
2 пресни гъби печурки
бяло вино за гасене
За гарнитурата:
Панчета – четири тънки слайса
200 г френски картоф
20 г масло
прясно мляко
2 малки гъби манатарки 
настърган пармезан
босилек

Продукти
Приготвяне

Отварям с нож по дължина свинското бонфиле и го посолявам с морска сол и цветен пипер. В малка касерола запържвам нарязаното на ситно чоризо.

Нарязвам на ситно гъбите и ги прибавям към чоризото.

Като се запържат, прибавям мащерката, като отделям листата и от клончето и добавям маслото. Деглазирам с бяло вино, по възможност шардоне. Тази смес поставям в отвореното филе и навивам на руло.

Върху стреч фолио поставям четирите парчета панчета,поставям навитото филе и завивам в панчетата. Запечатвам филето на загрят тиган с малко зехтин от всички страни и довършвам във загрята на 220 градуса фурна за 10 минути.

През това време съм сложил обелените картофи да се варят в мляко и вода,посолени с морска сол.

След това прецеждам сварените картофи и поливам със студено масло и мляко, като бъркам до получаването на нежно пюре.


Минавам го през сито за да стане пухкаво. Задушавам нарязаните манатарки в малко масло, прибавям пюрето и добавям настърган пармезан, и нарязан на ситно босилек. Вече изпеченото филе разрязвам на две парчета, като проверявам да остане леко розово отвътре.

Слагам пюрето като основа и отгоре поставям филето.

Гарнирам с листа от босилек и чипс от чабата.

Рецептата е предоставена от шеф Петър Янков.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
dessislava ( преди 9 години )
Благодаря за рецептата, но моля ви какви са тези "касероли", какви са тези "слаисове". Съществуват български думи : тенджера и тънко парче. И това "деглазиране", което е толкова модерно сред готвачите напоследък. Въпреки, че на български няма конкретен термин, с които да се прведе думата, може просто да кажете : добавям виното и оставам няколко минути на огъня....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар