Меню

Пуйка по английски

14 септември 2016 | 11:24 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
пуйка 
60 г брашно 
60 г масло 
1/4 сметана 
1/2 кутия аспержи 
500 г целина 
800 г моркови 
250 г млад грах 
магданоз 
1 жълтък 
лимонов сок 
черен пипер 
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне: Пуйката се посолява отвътре и отвън със сол и черен пипер и се вари 60 минути. По време на варенето се поставят целината, грахът, аспержите и морковите. Прецежда се бульонът, запържва се брашно в горещо масло и се залива с течността. Прибавя се лимоновият сок и се кипва. Маха се от котлона и се прибавя жълтъкът и сметаната. Пуйката се сервира в чинии, като се украсява с морковите, граха, целината и аспержите и се полива със соса.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
uuff , tezi sa s marmalad , 6okolad , vse smeseni sladko i soleno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар