Меню

Пилешка супа с крокети

13 октомври 2006 | 00:38 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
пиле 
корени за супа 
5 картофа 
кромид лук 
яйце 
2 сл грис 
1 сл ориз 
галета 
черен пипер 
настъргано индийско орехче 
сол 
лимонов сок
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Пилето се почиства, нарязва, залива се с подсолена вода и се вари заедно с лука до омекване на месото. Отделя се бялото месо, другото се смила. Ароматните корени се задушават и се прибавят картофите, които са нарязани на кубчета.

Заливат се с прецедения бульон и се кипват. Прибавя се оризът и супата завира за 15 минути. Смляното месо се смесва с гриса, яйцето, черния пипер, щипка индийско орехче и сол. От сместа се оформят крокети, които се овалват в галета и се пържат в загрята мазнина до златисто.

В чиниите се слага по малко бяло месо и по 1-2 крокета и се заливат с горещата супа, която е подправена с лимоновия сок.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
вили ( преди 12 години )
най хубавото нещо което съм яла
отговор Сигнализирай за неуместен коментар