Меню

Печено свинско, пълнено с ябълки и орехи

28 октомври 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 супени лъжици масло
1 ябълка, обелена, нарязана
1 малка глава лук, нарязана
1 стрък целина, нарязана
½ чаша счукани орехи
1 чаша ябълково пюре, неподсладено
1 и ½ чаши вода
5 чаши галета
½ чаена лъжичка канела
¼ чаена лъжичка млян чесън
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка джинджифил
1 кг обезкостено свинско филе
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 170-180 градуса. Разтопете маслото на котлона на средна температура. Запържете в него ябълката, лука, целината, орехите за около 5 минути, докато омекнат.

Смесете ябълковото пюре, галетата и водата. Добавете сместа на котлона и варете, докато галетата удвои обема си. Подправете със сол, канела, индийско орехче и джинджифил.

Разстелете свинското филе. Намажете цялото месо с плънката и завийте. Завържете с конец за по-сигурно. Намажете отгоре месото с малко масло. Поставете в тавичка за печене и печете около 50 минути на загрята фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай