Меню

Печени червени картофи с кашкавал

11 декември 2015 | 18:10 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 червени картофа, нарязани на филийки
1 глава лук, нарязан на кубчета
сол и черен пипер на вкус
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
½ чаена лъжичка сол
2 чаши прясно мляко
1 и ½ чаши настърган кашкавал
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете дъното на тавичка за печене или йенска купа с капак. Подредете половината от картофите на дъното. Подправете със сол и пипер.

Междувременно в тенджера стопете маслото на средна температура. Смесете брашното и щипка сол. Разбъркайте за около минута. След това добавете млякото и отново разбъркайте. Гответе, докато сместа се сгъсти. Към сместа се добавя кашкавалът и се готви, докато се разтопи.

Сместа се излива върху картофите. Ястието се покрива с фолио, ако е в тава или с капак, ако е в йенска купа. Печете за около час – час и половина в загрята фурна.

Снимка: Youtube

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
:) ( преди 8 години )
С другата половина картофи какво правим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар