Меню

Запечени яйца по италиански

1 февруари 2016 | 11:05 | Илияна Николова
4 от 33 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
1 малка глава лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 консерва белени домати, намачкани
½ чаша пресен босилек, нарязан
¼ чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка черен пипер
4 яйца
300 г моцарела
4 филийки хляб за канапе
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

През това време загрейте мазнината на котлона и запържете лука и чесъна. След това изсипете доматите в тигана за печене или тавичката за печене (каквото сте избрали), ¼ от босилека, солта и пипера. Намалете температурата и оставете да покъкри за няколко минути.

Свалете тигана от котлона. Чукнете яйцата в получения сос на равни разстояния едно от друго. Настържете моцарелата и я разпръснете равномерно. Печете на 200 градуса, докато яйцата побелеят или за около 8 минути.

Извадете яйцата от фурната, поръсете с останалата част от босилека. Разрежете готовото ястие на 4 и сервирайте върху канапе от препечените филийки.

Снимка: Youtube

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай