Меню

Пилешко ризото

18 декември 2006 | 21:49 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
Пилешко ризото

Приготвяне

Продукти:

125 г масло
1 кг обезкостено пилешко
1 глава лук
500 г ориз
600 мл пилешки бульон
150 мл бяло вино
60 г Пармезан
сол и пипер

Начин на приготвяне:

Затоплете маслото в тиган и изпържете пилешкото и лука до златисто. Добавете ориза и печете на ниска температура за 15 минути. Загрейте бульона докато заври и постепенно заливайте ориза с него. Добавете бялото вино, солта и пипера и разбъркайте добре. Задушете на тих огън за 20 минути добавяйки още от бульона. Малко преди да сервирате полейте с още бульон и задушете за 10 минути. При сервиране настържете Пармезан и остатъка от маслото.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Vera ( преди 12 години )
Iskam da otbeleja 4e vinoto se slaga predi buliona varhu sarorosovelia,posap&rjen oris,ostavia se da poisvri i 4ak togava sapo4vame da nalivame po malko bulion.Po prinzip se pravi na niska t i se b&rka postoianno.Tova e prinzipa na goliama 4ast \"risoti\"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
luka ( преди 12 години )
ak madmasele desislava lukanova iska oshte recepri za rizoto, nek ostave svoata e-mail as go pratuvam, sicki!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
luka ( преди 12 години )
to li go zakasne sas recepri za roden dan, desi? As bi da ti posluvam na e-mail, ak ti e mail isti> d.si_..@......????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
desislava ( преди 12 години )