
60 мин.
-
Порции: 8
Поставете пилешкото в голяма тенджера заедно с водата. Нека кипне, след това намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Месото трябва да порозовее. След това отцедете водата и накъсайте пилето на късчета.
За да направите соса смесете бульона, майонезата, ¼ от галетата, половината от кашкавала, лимоновия сок, кърито и черния пипер.
В тава за печене поставете пилешкото, броколите и половината от получения сос.
Останалият кашкавал смесете с останалата галета и разтопеното масло. Разпръснете върху другите продукти в тавата. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Снимка: iStock
Вижте още:
Пиле с маскарпоне и чери домати
Пиле по милански
Пиле по императорски