-
Порции: 6
Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Запържете в него гъбите, лука, морковите, пащърнака, розмарина и тиквата. Овкусете със сол и пипер. Гответе за около 10 минути в тигана като разбърквате непрекъснато. Добавете пилешкия бульон, оставете да заври, след което намалете котлона на тих огън. Оставете да ври около 5 минути или докато течността се редуцира леко.
Отделно в малка купа смесете брашното с млякото. Добавете сместа в тигана при зеленчуците. Оставете отново да заври и оставете да покъкри, докато се сгъсти за около 3 минути. След това прибавете граха и разбъркайте. Ако е необходимо добавете сол и черен пипер.
Разделете сместа на 6 порции.
За да направите кора на дъното на порцеланови формички за суфле поставете хляба. Натъпчете го с помощта на вилица или нож. Направете това с всички 6 формички. Върху хляба разстелете по 1 лъжица майонеза. Поръсете с пармезан и щипка черен пипер. Постарайте се тази хлебна смес да обхваща и стените на формичките. Излейте от сместа със зеленчуците във всяка форма за печене. Печете на средна температура за около 5 минути или докато хване златиста коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: